Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea B-COMPLEX 450mg

Цена: 34.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea B-COMPLEX 450mg информация

ПРОДУКТЪТ СЕ ИЗГОТВЯ ПО ЗАЯВКА!!!

Не съществува само един витамин В. Определението витамин от В-комплекс се отнася за всички есенциални водоразтворими витамини, с изключение на витамин С. Витамините от В-комплекс са витамин В1 (тиамин), витамин В2 (рибофлавин), витамин В3 (ниацин), витамин В5 (пантотенова киселина), витамин В6 (пироксидин) и витамин В12 (комбаламини), а също така и биотин и фолиева киселина.

Обикновено витамините от група Б съдържат 6-12 различни витамина. Често биват обозначавани, като „В50“ или „В100“, в зависимост от милиграмите в доза на преобладаващите витамини. Например, В-50 комплекс съдържа 50 мг тиамин, рибофлавин, ниацин, пиридоксин, пантетонова киселина, инозитол и пара-аминобензоена киселина, с по-малки дози на Витамин В-12, фолиева киселина и биотин. Въпреки че изискванията за дневният прием на витамини Б е резличен, тялото използва, това от което се нуждае и излишакът се премахва, чрез урината.

Витамините B-комплекс са коензими (работят заедно с ензимите), участващи в производството на енергия. Те са важен фактор в процеса на преобразуване на въглехидратите до глюкоза, а също участват в обмяната на мазнините и протеините. Витамините от група B могат да облекчат депресивни симптоми и безпокойство. Особено важно е за възрастните хора да получават достатъчно B-витамини, защото способността за усвояване на тези вещества намалява с възрастта. В-витамините са крайно необходими за нормалното функциониране на нервната система и помагат на хора, страдащи от стрес и умора, като ги успокояват и в същото време ги зареждат с енергия. В-витамините трябва да се приемат заедно, въпреки че могат да се вземат и поотделно при определени проблеми.

Защо да приемаме витамините от В-комплекс Biovea?

Витамин B1: Помага на нервните клетки да функционират правилно и осигурява енергия. Важен за преработването на въглехидратите, протеините и мазнините. Подобрява мисловните процеси и настроението.

Витамин B2: Стимулира обмяната на веществата и служи като антиоксидант. Съществен е за активирането на фолиевата киселина и витамин В6 и за преработването на мастните киселини и аминокиселините. Подпомага образуването на червени кръвни телца. Подобрява имунната, дихателната и храносмилателната система.

Витамин B3: Важен за поддържане на енергията и помага за създаването на здрави мозъчни и нервни клетки. Също така взема участие в трансформирането на въглехидратите в мазнини, преобразува алкохола и е отговорен за регулирането на холестерола. участва в над 50 метаболитни процеса, производството на хормони.

Витамин B5: Помага за намаляване на стреса и контролира хормоните на стреса. Необходим е за формирането на липидите (мазнините), стероидите и невротрансмитерите. Един вторичен продукт от B5, пантетин, може да помогне за намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта. Участва в произвеждането на хормони.

Витамин B6: (пироксидин) Помага за образуването на различни невротрансмитери, което го превръща в средство за правилната мозъчна функция, подобрявайки настроението. Преработва аминокиселините и такива хормони като мелатонин, серотонин и допамин. Витамин В6, заедно с витамин В12 и фолиевата киселина, спомага за ефективното намаляване на нивата на хомоцистеин, който вероятно е свързан с различни дегенеративни проблеми. Подпомага имунната система и функцията на сърцето.

Витамин В7: (биотин) Подпомага усвояването на въглехидратите, мазнините и протеините.

Витамин B12: От значителна полза за нервната система и за обмяната на въглехидратите. Подпомага здравето на сърдечно-съдовата система. Той също съдейства за производството на хранителното вещество S-аденозил-L-метионин (SAM-e), който е полезен за ставите и за настроението.

Фолиева киселина: Важна за здравето на бременните жени, тъй като предотвратява дефектите при формирането на невралната тръба на плода. Участва в отделянето на енергия. Подобрява настроението, апетита и съня. Необходима е за деленето на клетките и растежа ,за производството на ДНК, РНК и червените кръвни телца. Тя също участва в усвояването и използването на протеините и формира нови протеини. Подпомага преобразуването на хранителните вещества в енергия, Поддържа здравето на червените кръвни телца. Подобрява имунната система.

Кой се нуждае от витамините от В-комплекс Biovea и какви са симптомите на дефицит?

В-витамините подкрепят здравето на нервната система, поддържат умственото и емоционалното здраве и предпазват от стрес. Дефицитът на В-витамини може да допринесе за появата на симптоми на стреса, като депресивни състояния, раздразнителност, безсъние, и дори да намали определени вещества, жизненоважни за естествения отговор на организма на стреса. Тези хранителни вещества са съществени за облекчаването на стреса и нервната функция. В-витамините са необходими за формиране на клетъчна енергия, както и на хормоните и протеините. Те помагат за трансформирането на мазнините в други необходими продукти. В-витамините са важни за нормалното функциониране на нервната система и помагат на хора, страдащи от стрес и умора, като подпомага здравословната почивка и поддържа енергийните запаси.

Състав

Тиамин (витамин Б-1) 10 мг; Рибофлавин (витамин B-2) 10 мг; Ниацин (витамин Б-3)  100 мг; Витамин В6 10мг; Фолиева киселина (витамин Б-9) 400 мкг;  Витамин В12 12 мкг; Биотин (витамин Б-7) 45 мкг; Пантотенова киселина (витамин Б-5) 20 мг; Холин битартрат(витамин Б-4) 50 мг; Инозитол (витамин B-8) 50 мг; пара- Аминобензоена киселина (PABA) 10 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 таблетка дневно с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 таблетки.