Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea ASTRAGALUS 500mg

Цена: 29.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea ASTRAGALUS 500mg информация

Какво е астрагал: Астрагал (Astragalus membranaceus) е целогодишно растение, високо приблизително 40 см. Негова родина са източните части на Китай, а също и Монголия. Обикновено се събира корена на 4-годишните растения.

Астрагалът (Astragulus membranaceus) се използва в Китай от хиляди години за укрепване на имунната функция и за намаляване на стреса. Китайското име на астрагала е “huang qi”, което означава „жълта енергия”. В клиничната практика се използва основно при общи храносмилателни проблеми като диария, газове и подуване на корема, както и при хронично отделяне на храчки. Тази билка се прилага също като имуностимулатор, особено за превенция на обичайните настинки и при хроничен хепатит.

Използва се коренът на растението. Активният елемент в астрагала са полизахаридите. Астрагал на Biovea е стандартизиран и съдържа 70% полизахариди.

Как действа и какви са научните доказателства за това?

Астрагал Biovea е един от най мощните природни антиоксиданти, стимулиращ имунната система. Съдържа уникален комплекс от аминокиселини, флавоноиди, полизахариди, тритерпенови гликозиди, витамини А,Е,С, разтворими микро и макро елементи в това число до 1,5% органичен селен. Този селен е в природна форма /фитоселен/ и се усвоява напълно от организма. Действа ободряващо, спомага за функцията на надбъбречната жлеза и храносмилането. Астрагал засилва метаболизма, подобрява оздравителните процеси, предоставя енергия срещу умора и продължителен стрес. Астрагал е полезен при настинки, грип и проблеми свързани с имунна недостатъчност като различни тумори. Оказва мощно нормализиращо действие на костно - ставната система и регенерирането и. Забавя процеса на стареене на клетките и отслабването на зрението. Участва в синтеза на кожата, състоянието на косата, роговицата, хрущялите. Селенът контролира йода в щитовидната жлеза и медта - в хемоглобина на кръвта. Обикновено той се комбинира с други адаптогенни билки като женшен и ехинацея. Силата на астрагал да възстановява от главоболия е равностойна и дори надвишава тази на аспирина. Астрагал намалява токсичните странични ефекти от химиотерапията.

Защо да приемате астрагал Biovea?

Астрагал Biovea може да се използва за профилактика и съпътстващо за:

Сърдечно-съдовата система; Аритмии; намалява страничните вредни действия след химиотерапия; Интоксикация от тежки метали; Дефицит на йод в организма; Висока кръвна захар; Астматични пристъпи; Чернодробни проблеми; Мъжко и женско безплодие; Запушване стените на кръвоносните съдове; Проблеми с остротата на зрението; Проблеми с косата, кожата, ноктите; Настинки и грип; Упорити инфекции; Нощно изпотяване; Множествени алергии; Затруднения в дишането; Хронична умора; Анемия; Използва се също при общи храносмилателни проблеми като диария, газове и подуване на корема.

Странични ефекти:• Антивирусни лекарства: може да усили ефекта от някои антивирусни лекарства като Ацикловир (Аcyclovir) и интерферон.

• може да противодейства на имуноподтискащия ефект на Циклофосфамид -  лекарство, използвано за намаляване на риска от отхвърляне при пациенти с трансплантация.

Състав

Корен от Астрагал 500mg (70% полизахариди 350mg). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

 Да се приема 1 капсула 2-3 дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.