Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Artichoke Extract 90 таблетки

Цена: 34.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Artichoke Extract 90 таблетки информация

Biovea Артишок (Cynara scolymus ) е многогодишно тревисто растение. Расте в Югозападна Европа. У нас се отглежда много рядко като декоративно растение. Съдържа въглехидрата инулин и растителното горчиво силно действащо вещество цинарин което не може да се открие в нито един плод или зеленчук. Цинаринът се използва като средство при чернодробни и жлъчни проблеми, понякога и при алергии и кожни възпаления. Има силно антисклеротично действие, полезен е за страдащи от натрупване на пикочна киселина в ставите и артритни състояния. Съдържа още- белтък, калций, желязо, провитамин А и витамин В1.

Мощното детоксикиращо действие на артишока върху черния дроб помага за извличането и отстраняването от организма на вредни отлагания и солите на тежки метали. Има благотворно влияние при киселини в жлъчката, тъй като екстрактът му съдържа алкални соли на калия и натрия. Артишокът оптимизира работата на храносмилателната система като активизира чревната перисталтика и по този начин помага при запек. Артишокът понижава нивото на холестерола в кръвния серум, поради което се препоръчва за употреба при мастна дегенерация на черния дроб. Той спомага за увеличаване на бъбречната филтрация и регулира функцията на щитовидната жлеза, поради което подпомага при бъбречна недостатъчност, алергични състояния, кожни проблеми.

Състав

Артишок листа и корен екстракт- стандартизирани до 5% цинарин и 15% Хлорогенова киселини 500mg, Калций 37 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

 По 1 табл. дневно с храна или според предписанието на лекар. Да не се приема при камъни или запушване на жлъчката, или алергия от невен, маргаритки.

Опаковка :90 таблети