Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ACEROLA POWDER 441гр. Biovea

Цена: 60.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

ACEROLA POWDER 441гр. Biovea информация

ПРОДУКТЪТ СЕ ИЗГОТВЯ ПО ЗАЯВКА!!!

Biovea ACEROLA POWDER е ефективен антиоксидант, който подкрепя дихателната система и укрепва имунната система. Може да се използва и при стеснение на коронарна артерия на сърцето. Поддържа здрава сърдечно-съдовата система, от съществено значение за производството на колаген.

Какво представлява органичната ацерола според проучванията на Biovea?

Biovea Ацерола (Malpighia glabra), или така наречената барбадоска череша, е плодоносен тропически храст или Malpighiaceae малко дърво. Среща се от Южен Тексас през Мексико и Карибите до Перу и Бахия в Бразилия. Отглежда се също така в Индия. Ацеролата е отличен източник на витамин С. Съдържа от 1 до 4.5% витамин С (1,000 to 4,500 mg/100 g) в ядивната част на плода. Това далеч надвишава съдържанието на витамин С в обелените портокали (около 0.05 или 50mg/100g).

Витамин С е есенциален коензим, необходим за нормалната функция на метаболизма. Много животни могат да синтезират витамин С от глюкозата; въпреки това човешкия организъм трябва да си набави витамина изцяло от хранителни източници.

 Защо да приемаме органична ацерола?

• Противоалергични и противовирусни свойства: Витамин С е необходим за производството на колаген – „лепилото”, което подсилва много части на тялото, като мускулите и кръвоносните съдове. Витамин С също играе важна роля за зарастването на рани и като естествен антихистамин. Този витамин също помага за образуването на чернодробната жлъчка, за справянето с вирусите и за детоксикация на алкохола и други вещества.

Антиоксидант: Способностите на ацеролата и витамин С предпазват пушачите, както и хората, изложени на тютюнев дим, от вредните ефекти на свободните радикали.

Холестерол: Действайки като антиоксидант, една от най-важните функции на витамин С, е да защитава LDL-холестерола от окислителни увреждания. Витамин С може също да защити от сърдечни проблеми чрез намаляване на нееластичността на артериите и тенденцията за натрупване на плаки.

Детоксикация: Витамин С защитава организма от натрупването или задържането на токсичния метал олово.

Висока кръвна захар: Съобщава се, че витамин С намалява активността на ензима алдоза редуктаза при хората. Алдоза редуктазата е ензим, отговорен за натрупването на сорбитол в очите, нервите и бъбреците на хора с висока кръвна захар. Това натрупване се смята, че е отговорно за упадъка на тези части на организма, причинен от това състояние. Следователно, възпрепятстването на дейността на алдоза редуктазата на теория помага на тези хора.

Очно здраве: Според доказателствата нивата на витамин С в очите намаляват с възрастта и допълнителният му прием компенсират този спад, като вероятно намалява риска от развитието на перде.

Сърдечно здраве: Наскоро изследователите доказаха, че витамин С подобрява активността на азотния окис. Азотният окис е необходим за разширяването на кръвоносните съдове, което впоследствие води до намаляване на кръвното налягане и помага за предотвратяване на спазми на артериите в сърцето, които в противен случай водят до инфаркт.

Състав

 Organic Витамин C 240mg от 100% Organic Acerola 960mg, Organic Stevia Extract 20mg

Употреба

Смесете една мерителна лъжица с вода, шейк, кисело мляко и др.

Опаковка: 441 гр на прах