Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

5-HTP 100mg 90 таблетки Biovea

Цена: 42.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

5-HTP 100mg 90 таблетки Biovea информация

Аминокиселини Biovea 5-HTP 90 таблетки - цена 42.50 лв. (Time Release) 100mg 90 Tablets - успокояващо действие, подобрява съня, либидото и настроението. Облекчава при симптоми на нервно разстройство, стрес, гняв, тревожност и сезонни афективни разстройства. Облекчава при мигренозни пристъпи и главоболие. Намалява и регулира апетита и съответно теглото. Помага при отказване от вредни навици.

 


Какво представлява Biovea 5-HTP и какъв е произходът му?

Biovea 5-Хидрокситриптофан (5-HTP) е аминокиселина, която се преобразува в мозъка в химическо вещество, наречено серотонин. Серотонинът е важно вещество в мозъка, което влияе на настроението, поведението, апетита и съня. Намира се предимно в мозъка, стомашно-чревния тракт и кръвните клетки.

Biovea 5-HTP се съдържа в естествена форма в семената на африканското растение Griffonia simplicifolia (Грифония симплицифолия, катерлив храст). 5-HTP ефективно увеличава нивата на серотонин в мозъка, без да предизвиква странични ефекти.

Как действа и какви са научните доказателства в подкрепа на това?

Изследванията показват, че при някои хора Biovea 5-HTP подобрява настроението, намалява безпокойството и подобрява качеството на съня. Biovea 5-HTP може да спомогне за овладяване на апетита и за намаляване на телесното тегло. Ако теглото ви се понижи вследствие на промени в начина на живот и режима на хранене, може да използвате 5-HTP като средство за контрол на апетита с цел трайното задържане на желаните килограми. Съществуват доказателства, че някои хора генетично са предразположени към пълнота. Те са с наднормено тегло, поради факта, че при тях преобразуването на триптофан до 5-HTP се осъществява в по-ниска степен, което води до намаляване на нивата на серотонина, т.е. имат генетична предопределеност да консумират повече храна. Biovea 5-HTP може да спомогне за упражняване на контрол върху апетита и да доведе до загуба на тегло.

Направени са проучвания как Biovea 5-HTP влияе на хората с нервни разстройства. Доказано е, че той може да бъде много ефективен като антидепресант. Едно много впечатляващо изследване обхваща 99 пациенти. Те не се влияят от обичайните антидепресанти. След прием на средна доза от 200mg 5-HTP на ден, 43-ма от 99-те пациенти отбелязват пълно възстановяване, а други 8 – за значително подобрение. Biovea 5-HTP може да окаже благоприятно въздействие при някои хора със силни главоболия. Страдащите от главоболие имат ниски нива на серотонин в тъканите. Някои учени свързват това със синдрома на ниския серотонин. Съществуват изследвания върху ефекта на Biovea 5-HTP като превантивно средство срещу главоболие. Резултатите от тях са впечатляващи. Biovea 5-HTP притежава значителни предимства в сравнение с лекарствената терапия поради факта, че не предизвиква странични ефекти.

Кой се нуждае от Biovea 5-HTP и какви са симптомите на дефицит?

Всеки, който иска да подобри настроението, поведението, апетита или съня си, може да се възползва от Biovea 5-HTP. Симптомите на ниски стойности на серотонин включват нервни разстройства, наднормено тегло, ненаситен глад за въглехидрати, безсъние, мигренозни състояния, главоболие, хронично ежедневно главоболие, предменструален синдром .

Състав

 Biovea 5-HTP (5-хидрокситриптофан)/ 100mg Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

 Да се приема 1 капсула дневно, за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар. За подобряване на съня – 1 капсула 30 минути преди лягане.

Опаковка: 90 капсули в контейнер.