Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

КОКОСОВО МАСЛО - СТУДЕНО ПРЕСОВАНО, БИО, 1L

Цена: 24.99 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
DRAGON SUPERFOODS

КОКОСОВО МАСЛО - СТУДЕНО ПРЕСОВАНО, БИО, 1L информация

Кокосовото масло подобрява храносмилането и усвояването на мастно- разтворимите витамини, минерали и аминокиселини. То е богато на полифеноли и витамини Е и К, както и на минерали като желязо и др. Кокосовото масло е и естествен мощен антиоксидант, имуностимулант, като помага на тялото да се справи с вируси и бактерии. Също така помага при сърдечно съдови заболявания като високо кръвно налягане, висок холестерол и предотвратява атеросклерозата.

Освен като храна кокосовото масло много успешно се използва и в козметиката: за коса - мощно подхранващо действие , за кожа - овлажнява и възпрепятства образуването на бръчки и остаряването на кожата поради антиоксидантните си свойства.

 

                                                                 

Състав

Хранителна стойност за 100g:

Енергийна стойност (kJ/kcal) 3698/900
Мазнини (g) 92-108
- от които наситени мастни киселини (g) 72,4-108,7
Въглехидрати (g) 0
- от които захари (g) 0
Белтъци (g) 0-2,1
Влакнини (g) 0
Сол (g) 0

Употреба

Кокосовото масло – универсално средство за красота

Ако съществува универсално подхранващо масло, със сигурност това е кокосовото. То е подходящо за всички типове кожи – млада, зряла, суха, чувствителна, нормална, включително и мазна, тъй като попива напълно и не запушва порите. Използва се за ежедневна грижа и за лечение, дори и като слънцезащитно средство. Възвръща здравия вид както на лицето и тялото, така и на косата.

В градски условия е ефективна защита от агресията на обкръжаващата среда, а на плажа е естествено слънцепредпазно средство. На всичкото отгоре осигурява красив, равномерен и златист загар.

Как да употребявате кокосовото масло:

За лице и тяло - можете да нанасяте кокосовото масло върху всички зони, включително клепачите и устните. То е хипоалергично и няма никакви противопоказания.

За коса – възстановява увредена и чупеща се коса, премахва пърхота. Ако маслото е в твърдо състояние, предварително го разтопете на водна баня. Към него можете да прибавите мед или жълтък. След това го нанесете по цялата дължина на косата и го оставете да подейства половин-един час и измийте косата с шампоан. Ще забележите, че косъма е по-еластичен, бляскав и жив.