Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Мореплаватели /Фокус формула 235 mg x 60 капс.

Цена: 56.72 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Enzymatic Therapy

Мореплаватели /Фокус формула 235 mg x 60 капс. информация

Н-Ацетилцистеин: производно на съдържащата сяра киселина цистеин. Той се явява посредник за превръщането на цистеина в глутатион, който е основният клетъчен антиоксидант в човешкия организъм. Н-Ацетилцистеин действа благоприятно на чернодробните функции и сърдечно-съдовата система, притежава мощни антиоксидантни свойства.

Фосфатидил-серинът: вещество от групата на фосфолипидите. Той е основен компонент в клетъчната мембрана и е важен фактор както за нейната функционалност, така и за състоянието на клетките и тяхната детоксикация. Понижава нивата на стресовия хормон (кортизол), стимулира мозъчните функции, подпомага паметта и концентрацията.

Таурин: условно незаменима аминокиселина. Съдържа се основно в жлъчката, но се среща в дебелото черво, мускулите и мозъка. Освен, че благоприятства мускулната тъкан, таурин действа изключително ободряващо на нервната система като повишава концентрацията и фокуса. Като мощен антиоксидант, подкрепя имунната система и благоприятства зрението. Таурин улеснява абсорбцията на мазнините, мастноразтворимите витамини и е жизнено важен за функциите на мозъка и нервната система.

Аминокиселината Л-теанин: извлича се от зеления чай и е производна на глутаминовата киселина, подобрявайки до голяма степен провеждането на нервните импулси. Л-теанин повишава паметовите способности, намалява симптомите на стреса и безпокойството, засилва концентрацията и засилва творческия капацитет. Той стимулира образуването на алфа-вълни в мозъка, които предизвикват състояние на релаксация, но без съществуващ ефект на сънливост.

Диметиламиноетанол (ДМАЕ): прекурсор на мозъчните химикали холин и ацетилхолин, отговорни за предаването на нервните импулси и познавателните функции. Стимулира по естествен начин нервната система и мозъчната дейност, подкрепя паметта, концентрацията и фокуса.

Състав

Съдържание:


в 2 капс. дн. доза
Диметиламиноетанол (като битартарат) 100 mg 500 mg
Фосфатидилсерин 60 mg 300 mg
N - Ацетилцистеин 25 mg 125 mg
Таурин 25 mg 125 mg
L-Тианин 25 mg 125 mg


Други съставки: Целулоза, растителна капсула, трикалциев фосфат, магнезиев стеарат,

силициев диоксид.

Не съдържа захар, сол, мая, пшеница, глутен,царевица, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители и аромати, консерванти и съставки от животински произход. Отклонения в цвета на таблетата са възможни.

Употреба

Започнете с 2 ултра капсули дневно, като наблюдавате нивото на внимание и концентрация на детето. При необходимост увеличете дозата през деня, докато достигнете желания резултат. Не надвишавайте 10 ултра капсули дневно без консултация със специалист. Капсулите могат да бъдат и отваряни, и смесвани с храната или напитките на детето.

Забележки:

Не се препоръчва за деца под 4 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.