Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Алфа Липоева Киселина АлфаБетик 200 mg x 60 капс.

Цена: 25.58 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Enzymatic Therapy

Алфа Липоева Киселина АлфаБетик 200 mg x 60 капс. информация

При високи нива на кръвната захар. Повишените нива на глюкоза в кръвта възпрепятстват нормалното функциониране на органите и системите в тялото, и предизвикват оксидативен стрес и ускорено стареене и разрушаване на клетките. В резултат от се появява умора, концентрацията и паметта отслабват, кожата започва да старее по-бързо, наддава се тегло и т.н. Ускорените процеси на стареене, вследствие от диабета са основна причина за всичко това. За щастие има много мощни антиоксиданти, които могат да забавят преждевременното стареене и да ви помогнат да се чувствате и изглеждате по-добре!

 

Алфа липоева киселина Алфабетик осигурява на организма стабилна защита от оксидативния стрес и допринася за предотвратяване процесите на преждевременно стареене при диабет и преддиабетно състояние.

 

Алфа липоева киселина Алфабетик оказва ефективен контрол върху нивата на кръвната захар, благоприятства инсулиновата чувствителност, допринася за здравословната редукция на теглото и увеличава нивата на енергия. Приемът й се отразява много добре на зрението – тя намалява оксидативния стрес в лещата на окото, предпазва клетките на ретината от увреждане и подобрява зрителната острота.

 

Алфа липоева киселина Алфабетик въздейства регенериращо на нервната система, снема напрежението и оказва приятно отпускащо действие.

 

При диабетна полиневропатия. Едно от най-често срещаните усложнения при диабет е диабетната полиневропатия, която се наблюдава при над 60% от диабетиците. Обикновено се уврежда периферната нервна система и се появяват двигателни, сетивни, рефлексни и др. нарушения. Много проучвания показват, че благодарение на мощната си антиоксидантна активност, алфа-липоевата киселина може осезаемо да намали симптомите при диабетна полиневропатия.

 

Алфа липоева киселина Алфабетик допринася за повишаване нивата на глутатиона, намалява риска от прекисно окисление на липидите – процес, който се извършва с участието на свободните радикали и насърчава активността на мощните антиоксидантни ензими супероксиддизмутаза и каталаза в периферните нерви.

 

Алфа липоева киселина Алфабетик противодейства на окислителния стрес, нормализира кръвния поток към ендоневралните капиляри и оптимиира нервната проводимост. Допринася за поддържане нормалното състояние на периферните нерви и повлиява благоприятно невропатните симптоми и неврологичния дефицит. Има положително въздействие върху глюкозния обмен и използването на глюкозата от страна на клетките, т.е. благоприятства инсулиновата чувствителност, регулирайки глюкозния обмен.

 

Алфа липоева киселина Алфабетик допринася за облекчаване на симптомите при диабетна полиневропатия, включително изтръпване, слабост, болка, мравучкане, парене, намалена чувствителност при допир, намален усет за студено и топло, и др.

Състав

Съдържание:


в 1 капсула дн. доза
Алфа-липоева к-на 200 mg 600 mg


 

Други съставки: целулоза, желатин (капсула), магнезиев стеарат, силиций.

Продуктът не съдържа: захар, сол, мая, пшеница, глутен, царевица, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители и овкусители, консерванти.

Употреба

За възрастни и деца над 12 години - по 1 капсула по 1-3 пъти на ден. За интензивен курс - по 3 капсули на ден.

Забележки:

Хората с диабет и в пред диабетно състояние трябва да следят за нивото на кръвната си захар. Консултирайте се с лекар при бременност, кърмене или прием на лекарства. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.