Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ниацин 100 mg

Цена: 14.54 лв.
Kоличество:
NATURES WAY

Ниацин 100 mg информация

Високи нива на холестерола и триглицеридите. Ниацинът играе ключова роля в лечението на високия холестерол – факт, категорично потвърден от множество изследвания. Данните сочат, че приемът на по-високи дози ниацин, е един от най-ефикасните начини за понижаване нивата на липидите (холестерол и триглицериди) в кръвта. Много специалисти са на мнение, че ниацинът стимулира повишаване нивата на „добрия” холестерол (HDL) и понижаването на триглицеридите почти толкова ефективно, колкото конвенционалните лекарства. Регулярният прием на ниацин може да доведе и до понижаване на „лошия” холестерол (LDL). Поради тези причини все повече специалисти препоръчват на хората с висок холестерол да приемат ниацин в комбинация със статини.

 

Атеросклероза. Благотворното влияние на ниацина върху артериите също е подробно проучена. Резултати от изследвания показват, че В-витаминът значително намалява риска от образуване на плаки и втвърдяване на артериите. Особено в случаите на прекаран инфаркт, ниацин намалява риска от поява на втори. Допринася за разширяване на кръвоносните съдове и подобрява циркулацията на кръвта.

 

Сенилност, загуба на паметта, неврологични нарушения и безсъние. Установено е, че редовният прием на високи дози ниацин може да бъде от полза при психични, неврологични и когнитивни смущения. Укрепва централната нервна система и може успешно да допълва терапията при болест на Алцхаймер, депресии, хронична умора, нервност, главоболие. Чрез активиране на бензодиазепиновите рецептори в мозъка, ниацин облекчава симптомите при проблеми със съня.

 

Фоточувствителност. Дефицитът на ниацин значително увеличава чувствителността към слънчева светлина. В тези случаи, дори минималното излагане на слънце може да доведе до тежък сърбеж и образуване на мехури.

Състав

Съставки:


      (в 1 капс.)          дн. доза
 

Ниацин

(никотинова киселина)
100 mg 100 mg


Други съставки: целулоза, желатин (капсула), магнезиев стеарат.

Не съдържа: млечни продукти, глутен, сол, соя, захар, пшеница, мая, изкуствени аромати, оцветители и консерванти.

 

Хранителна добавка, 100 капсули

Употреба

По 1 капсула  дневно, за предпочитане с храна.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Ниацин 100 mg - подобни продукти

АЛАЙВ ЖЕЛИРАНИ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА

АЛАЙВ ЖЕЛИРАНИ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА

Витамини и минерали

NATURES WAY

43.65 лв.

КУРКУМА 500 mg

КУРКУМА 500 mg

Витамини и минерали

NATURES WAY

28.24 лв.