Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Витамин В2 100 mg

Цена: 21.39 лв.
Kоличество:
NATURES WAY

Витамин В2 100 mg информация

Витамин В2 или както е известен още – рибофлавин, е част от осемте витамини В-комплекс, от които тялото се нуждае за да метаболизира мазнините и протеините, и да конвертира въглехидратите в глюкоза, която клетките използват за енергия. За да функционират правилно, мозъкът и нервната система също изискват наличие на достатъчно В2. Той е необходим още за кожата, косата, зрителните органи и черния дроб. Тъй като е водоразтворим витамин, който не се съхранява от организма, В2 трябва да се набавя ежедневно чрез диетата и/или хранителна добавка.

 

При мигрена. Витамин В2 е ефективен естествен лек за превенция и терапия на мигренозно главоболие. Доказано е, че хората с дефицит на В2 често страдат от главоболие или мигрена. В2 облекчава силната болка и общия дискомфорт, и съкращава продължителността на мигренозните пристъпи.

 

При проблеми със зрението. Изследвания показват, че дефицитът на В2 може да е свързан с различни зрителни нарушения. Ежедневният прием на витамин В2 допринася за подсилване на роговицата и намаляване на риска от катаракта, кератоконус и глаукома.

 

При анемия. Анемията възниква в резултат от намалено производство на червени кръвни клетки, затруднено пренасяне на кислорода в кръвта, загуба на кръв и др. Витамин B2 е ключов фактор в пълноценното усвояване на желязото, транспортирането на кислорода към клетките и производството на червени кръвни телца.

 

При сърдечно-съдови нарушения. Много често развитието на сърдечно-съдовите заболявания е пряко свързано с наличие на високи нива на хомоцистеин в кръвта. Хомоцистеинът представлява аминокиселина, междинен продукт при метаболизма на друга аминокиселина с мощно антиоксидантно действие, известна като метионин. Натрупването на хомоцистеин в тялото уврежда сърдечно-съдовото здраве и нормалните функции на централната нервна система. Дефицитът на В-витамини и особено на В2, В6, фолиева киселина и В12, затруднява отстраняването на хомоцистеина и увеличаване на неговите плазмени концентрации. Наличието на достатъчно В2 в организма допринася значително за ефективния контрол върху нивата на хомоцистеина.

Състав

Съставки:


      (в 1 капс.)          дн. доза
Витамин В2     (рибофлавин) 100 mg 100 mg


Други съставки: целулоза, желатин (капсула), магнезиев стеарат.

Не съдържа: захар, сол, мая, пшеница, царевица, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати или консерванти.

Хранителна добавка, 100 капсули

Употреба

По 1 капсула  дневно, за предпочитане с храна.

Забележка:   Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Витамин В2 100 mg - подобни продукти

АЛАЙВ ЖЕЛИРАНИ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА

АЛАЙВ ЖЕЛИРАНИ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА

Витамини и минерали

NATURES WAY

43.65 лв.

КУРКУМА 500 mg

КУРКУМА 500 mg

Витамини и минерали

NATURES WAY

28.24 лв.